Nederlanders verlaten nog steeds graag de kilte van het eigen klimaat om op het zonnige, warme Cura硯 te trouwen, er een zilveren dan wel gouden huwelijksfeest te vieren, of om jaren na de huwelijksdatum alsnog de ‘honeymoon’ te vieren die er direct na het ja-woord helaas niet in zat. Ook andere verre bestemmingen, zoals Zuid-Afrika en de Malediven, zijn erg in trek.
Nejeska Mesman, directeur van de Cura硠Tourism Board Europe in Roterrdam beaamt het met een stralende lach en zal op de Vakantiebeurs graag vertellen waarom haar eiland zo geliefd is bij trouwlustigen en feestvierders. Cura硯 staat tweede op de lijst van favoriete plekken van Nederlanders voor een honeymoonreis.


Honeymoonroute
De vraag naar trouwen in het buitenland is stijgend. Trouwlustige bezoekers van de Vakantiebeurs kunnen een speciale themaroute met de meest uiteenlopende huwelijksbestemmingen over de beursvloer volgen die langs tal van gespecialiseerde aanbieders voert. De ?Honeymoonroute’ heeft als startpunt het Caribbean Village in hal 1.
Ideale plek
Cura硯 is voor Nederlanders natuurlijk een ideale plek”, meent Nejeska Mesman. ?’Er wordt Nederlands gesproken, de formaliteiten zijn dezelfde als in het eigen land, het mooie weer lokt, evenals het mooie achterland. Het gebeurt zelfs dat de mensen hier onder water trouwen, want de kustwateren rond Cura硯 vormen een populair oord bij duikers en snorkelaars”.
Zon, zee en strand
Zon, zee en strand zijn de meest bekendste attracties op het zeer toeristische eiland, dat nog veel meer mogelijkheden tot ontspanning biedt. Recreatiesporten die het heel goed doen zijn waterski뮬 mountainbiken, paardrijden en wandelen. Maar ook een berg beklimmen behoort tot de mogelijkheden, al is die dan niet hoger dan 372 meter.
Werelderfgoedlijst
De cultuurliefhebbers komen aan hun trekken in Willemstad, waar het oude historische fort en de musea veel leren over de geschiedenis van Cura硯. De vele historische panden van de stad staan op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Overal op het eiland is muziek en de bevolking leeft in goede harmonie; ook met de bijna 80.000 Nederlandse gasten, die jaarlijks aanvliegen en nog steeds in aantal toenemen.
Juiste stemming
Honeymooners die alvast in de juiste stemming willen komen kunnen op de Vakantiebeurs met de voetjes van de vloer in het Caribbean Village en een salsa workshop met de aanstekelijke muziek van een Caribische band.
Malediven
Trouwen onder de open hemel, op een hagelwit strand aan een eindeloze azuurblauwe zee, kan ook op de ‘meest romantische plek ter wereld’, de eilandengroep de Malediven in de Indische Oceaan. Nederlandse paren kozen het twee jaar geleden in een enqu괥 als hun droombestemming.
Wedstrijd
Om hun speciale status te onderstrepen organiseren de Malediven op de komende Vakantiebeurs een spetterende wedstrijd voor aanstaande bruidsparen. De hoofdprijs: een romantische huwelijksreis -uiteraard voor twee- naar die droombestemming. Daarnaast zijn er vele andere, voor bruidsparen in spe zeer toepasselijke, prijzen te winnen.
Exotisch
De Malediven, een exotisch paradijs met hagelwitte stranden en wuivende palmbomen, liggen op ongeveer 1000 kilometer ten Westen van Sri Lanka, in de. De bijna 1200 eilandjes, waarvan er vele zijn voorzien van prachtige stranden, garanderen een droomvakantie voor liefhebbers van rust, scubaduikers 鮠aanstaande bruidsparen.
Wild safari
Trouwlustigen, die het eens helemaal anders willen aanpakken kunnen ook trouwen tijdens een wild safari in Zuid Afrika. Bijvoorbeeld bij Sefapane Lodge & Safaris in Phalaborwa, 驮 van de bijzondere nieuwe arrangementen die deze van oorsprong Nederlandse onderneming op de Vakantiebeurs presenteert.
Plechtigheid
Er zijn diverse mogelijkheden van een plechtigheid op de lodge tot een huwelijksvoltrekking op een safariboot. Voor elke aanvraag wordt een individueel voorstel op maat gemaakt om van het huwelijke een unieke en onvergetelijke gebeurtenis te maken. De nieuwe Sefapane Estate is onlangs officieel van start gegaan met twaalf luxe vakantiehuizen in Afrikaanse stijl rondom een rustiek meertje. Elk huis biedt plaats aan zes tot acht personen.
Bron: TourPRess Persberichten