Weersverwachtingen Europa voor de eerste week van juni

In Nederland kunnen we helaas niet meer doen dan hopen op zonnig weer, maar nu eens kijken wat de weerexperts over de andere landen in Europa te zeggen hebben.
Heet (>30 graden) en zonnig weer
Voor heerlijk zwoel zomerweer moet je de komende week vooral in Cyprus, Turkije en delen van Griekenland (o.a. Kreta) zoeken. Mogelijk dat ook in Portugal en het binnenland van Spanje lokaal temperaturen van boven de 30 graden gehaald worden.

Warm (22-30 graden) en (overwegend) zonnig weer
Dit weertype is terug te vinden in grote delen van Zuid-Europa: Spanje, Portugal, Griekenland, Zuid-Frankrijk en delen van Italië. Mogelijk ook Malta, maar de verwachting daarvoor is nog erg onzeker.
Op de Canarische Eilanden is het ook goed vertoeven de komende dagen.
Aangename temperaturen (18-22 graden), maar instabiel weer
Grote delen van Europa zullen redelijk aangename temperaturen hebben, maar wel lokaal te maken kunnne krijgen met buien of op sommige dagen langdurige regen. Voorbeelden hiervan zijn Groot-Brittanië, Noord-Frankrijk, Polen, delen van Italië en de Balkanlanden. Aan de Zwarte zee zouden de temperaturen zelfs hoger kunnen liggen, maar blijft wel de kans op neerslag.
Koel (<18 graden) en instabiel weer
Naast Nederland is dit weertype ook terug te vinden in België, Luxemburg, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Oostenrijk en Zwitserland.
Nu nog koud, maar redelijk voorjaarsweer in zicht
Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland zouden rond het weekeinde vrij zonnig weer moeten krijgen met temperaturen rond of net onder de 20 graden.

1 gedachte over “Weersverwachtingen Europa voor de eerste week van juni”

  1. Ik ben geen meteoroloog maar kan weerberichten aardig analyseren en vertalen. Ik denk dat we dus echt een redelijk weertje krijgen dit weekend met hier en daar een stijf tepeltje 😉

Plaats een reactie